top of page

Zvok za vranico: kako naravno podpreti svoj imunski sistem

Vranica, majhen organ v našem telesu, ima pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega imunskega sistema. Čeprav je lahko občasno prezrta, je vranica ključna za filtriranje krvi, odstranjevanje odpadnih snovi in proizvajanje imunskih celic, ki nas ščitijo pred boleznimi. Eno izmed naravnih orodij za podporo vranici so zvoki. V tem članku bomo raziskali, kako zvoki lahko pomagajo vranici in kako izvajati vaje za njeno podporo.



Vloga zvokov

Zvoki so bili že dolgo uporabljeni za zdravljenje telesa in duha. V tradicionalni kitajski medicini (TKM) so zvoki, imenovani tudi zdravilni zvoki, eno izmed orodij za ohranjanje ravnovesja v telesu. Vsak zvok je povezan s specifičnimi organi in tkivi v telesu, vključno z vranico. Izvajanje teh zvokov lahko pomaga očistiti energijske blokade, okrepiti organe in spodbuditi pretok energije.


Vaja za podporo vranici

  1. Priprava: Začnite tako, da stojite s sproščenimi rameni. Globoko vdihnite in izdihnite, sprostite se.

  2. Priprava na Zvok: Sedaj se osredotočite na svojo vranico. Zavestno se zavedajte svojega trebuha, kjer se nahaja vranica.

  3. Izvajanje Zvoka: Med izdihom naredite mehak zvok "Ssss." To zvok izhaja iz trebuha in naj bo sproščujoč. Med izgovarjanjem zvoka si predstavljajte, kako negativna energija in napetost zapuščata vašo vranico. Ponovite ta korak večkrat, počasi in globoko dihajte.

  4. Vizualizacija: Ob vizualizaciji si predstavljajte, kako vaša vranica s pomočjo zvoka postaja bolj zdrava, aktivna in energijsko uravnotežena.

  5. Sprostitev: Po končani vaji globoko vdihnite in izdihnite. Sprostite se ter občutite, kako se vaše telo počuti po tej sprostitvi.

Redno izvajanje te vaje lahko pomaga ohranjati zdravo delovanje vranice in celotnega imunskega sistema.


Zvoki so lahko izjemno močno orodje za ohranjanje zdravja, zlasti ko gre za podporo organom, kot je vranica. Poleg tega, da izvajate vaje z zvoki, se spomnite tudi na zdrav način življenja, vključno s prehrano in gibanjem, saj lahko ti dejavniki prav tako pomagajo ohranjati vaš imunski sistem v najboljši formi.


bottom of page